Humaniora, Hälsa & välbefinnande

Läsa för att må bättre?

Identifierar du dig som kvinna, har erfarenhet av psykisk ohälsa, och tillgång till internet?

Då söker vi dig! För nu startar Kvinnlig Prioritet digitala biblioterapicirklar i samarbete med SV!

Syftet med biblioterapi är att undersöka hur vi kan må bättre med hjälp av litteratur. Därför kommer vi träffas i ett digitalt forum en gång i veckan för att prata om en text tillsammans. Vi kommer att prata om texten på olika vis, ställa frågor om den, diskutera och säkert tycka olika – men det är också det som är det fina med läsning! Allas läsning är lika sann och viktig.
Vår biblioterapi är kravlös. Det betyder att du inte behöver ha läst hela eller ens en rad av texten; du är lika välkommen att bara sitta med och lyssna.


Löpande startdatum
Ser det ut som att studiecirkeln redan är full? Inga problem! Så fort vi har fått ihop 6 deltagare startar vi igång en ny cirkel. Så anmäl dig här på sidan även om det ser ut att vara fullt, så får du ett mail av oss när vi har fått ihop deltagare till en ny grupp.

Förkunskapskrav
Det finns inga förkunskapskrav för att vara med i denna cirkel. Alla som identifierar sig som kvinnor är välkomna.

Kurslitteratur
Vi läser en novell från Novelix inför varje träff. Novellerna kommer att skickas till dig gratis när du anmält dig till cirkeln.

Kursledare
Anna Karlsson, aktiv i föreningen Kvinnlig Prioritet som jobbar med biblioterapi.
Elvira Wahlbom, aktiv i föreningen Kvinnlig Prioritet som jobbar med biblioterapi.

Kurslokal
Denna cirkel kommer att äga rum digitalt via programmet Zoom. Ledaren kommer att skicka en länk till din mail till det digitala klassrummet. Inga nedladdningar av program behövs. Det enda som krävs för att delta är en internetuppkoppling, en mailadress och en platta, dator eller en mobiltelefon.

Bra att veta
När din webbanmälan har gått igenom får du ett bekräftelsemail till den mailadress du har angett vid anmälan. Om du inte hittar den i din inkorg kan du titta i skräpkorgen. Efter det skickar vi ut mer information om studiecirkeln med allt du behöver inför kursstart.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.


Psst! Kika också gärna in på www.kvinnligprioritet.se eller @kvinnligprioritet på instagram