Humaniora, Hälsa & välbefinnande

Denna kurs vänder sig till dig som identifierar dig som kvinna och har erfarenhet av psykisk ohälsa

Syftet med biblioterapi är att undersöka hur vi kan må bättre med hjälp av litteratur. Vi träffas i ett digitalt forum en gång i veckan för att prata om en text tillsammans. Vi pratar om texten på olika vis, ställer frågor om den, diskuterar och tycker säkert olika – men det är också det som är det fina med läsning! Allas läsning är lika sann och viktig.
Vår biblioterapi är kravlös. Det betyder att du inte behöver ha läst hela eller ens en rad av texten; du är lika välkommen att bara sitta med och lyssna.

Nivå
Grundkurs.

Förkunskapskrav
Inga förkunskaper krävs.

Kurstid
Måndagar 10.00-11.30

Kursmaterial
Vi utgår från 10 st noveller från Novelix. Materialavgift 250 kr för novellerna tillkommer på fakturan.

Kursledare
Anna Karlsson, aktiv i föreningen Kvinnlig Prioritet som jobbar med biblioterapi.

Kurslokal
Denna cirkel kommer att äga rum digitalt via programmet Zoom. Ledaren kommer att skicka en länk till din mail till det digitala klassrummet. Inga nedladdningar av program behövs. Det enda som krävs för att delta är en internetuppkoppling, en mailadress och en platta, dator eller en mobiltelefon.

Bra att veta
När din webbanmälan har gått igenom får du ett bekräftelsemail till den mailadress du har angett vid anmälan. Om du inte hittar den i din inkorg kan du titta i skräpkorgen. Efter det skickar vi ut mer information om studiecirkeln med allt du behöver inför kursstart.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.
Se även till att din adress är korrekt då vi kommer att skicka ut de böcker som vi ska läsa till dig.