Språk

För dig som vill lära dig engelska från grunden. I kursen får du öva på engelska inför olika vardagssituationer, presentera dig själv, prata om dina intressen, bestämma ett möte med någon, mm. Vi kommer jobba med konversation, grammatik och ordförråd. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 12 tillfällen.

Förkunskapskrav
Denna kurs är för dig som gått motsvarande 1 termin i nybörjarengelska eller läst för längesen och vill fräscha upp dina kunskaper! Du kan förstå och använda enkla ord och fraser. Du har grundläggande vokabulär och grammatik samt kan hålla en mycket enkel konversation om din samtalspartner talar långsamt och tydligt.
Har du aldrig studerat engelska tidigare så titta gärna på kursen "Engelska Nybörjare".

Kurslitteratur
Stepping Stone Delkurs 1 och 2 Elevbok
ISBN 9789140695871
OBS att kursen startar på Unit 5, då gruppen under förra terminen kommit en bit in i boken.
Ledaren varvar mellan övningar från boken och annat material som hon tillhandahåller.

Material ingår inte i kursavgiften. Du förväntas ha köpt boken vid första tillfället.
Du hittar boken hos Adlibris.com eller hos The Book Corner på Rosenlundsgatan 3 (vid Feskekôrka).
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Karin Andeby. Karin är legitimerad lärare i svenska och engelska med över 30 års erfarenhet, av undervisning på allt från högstadium till universitet. Karin har tillbringat mycket tid i England bl.a. i Oxford för egna studier och i Hastings där hon arbetade för STS språkresor. Karin älskar England och brinner för att göra undervisning lustfylld.

Kurslokalen
Lokalen ligger i Vasastan. Spårvagnshållplats Vasa Viktoriagatan.
En trappa upp utan hiss. Ej handikappanpassad.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.