Språk

Denna kurs är för dig som vill fortsätta bygga på dina kunskaper i engelska. Vi kommer jobba med konversation, grammatik och ordförråd. Huvudfokus läggs på dialog för att du ska känna dig bekväm att använda engelskan redan från början. Men detta varvas givetvis med grammatik för att du ska förstå språkets uppbyggnad. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 12 tillfällen.

Förkunskapskrav
Denna kurs är för dig som gått motsvarande 1 termin i nybörjarengelska eller läst för längesen och vill fräscha upp dina kunskaper! Du kan förstå och använda enkla ord och fraser. Du har grundläggande vokabulär och grammatik samt kan hålla en mycket enkel konversation om din samtalspartner talar långsamt och tydligt.

Kurslitteratur
Stepping Stone Delkurs 1 och 2 Elevbok
ISBN 9789140695871
OBS att kursen startar med repetition av kap. 4 då gruppen jobbat i boken under förra terminen.
OBS att ledaren varvar mellan övningar från boken och annat material som han tillhandahåller.

Material ingår inte i kursavgiften. Du förväntas ha köpt boken vid första tillfället.
Du hittar boken hos Adlibris.com eller hos The Book Corner på Rosenlundsgatan 3 (vid Feskekôrka).
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Kimball Mackay. Kim is from USA, where he taught English writing and literature on the college level for 25 years. He also taught English in Slovakia and Romania!

Kurslokalen
Lokalen ligger i Vasastan. Spårvagnshållplats Vasa Viktoriagatan.
En trappa upp utan hiss. Ej handikappanpassad.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.