Språk

I denna intensiva engelskakurs ligger dialogen i centrum varpå du kommer att öva och utveckla ditt ordförråd och uttal för att lära dig nyanser i språket. Du kommer att få utrymme att berätta om intressen, erfarenheter och kulturella företeelser. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, totalt 7 tillfällen.

Förkunskapskrav
För dig som oförberedd kan ge dig in i samtal som rör det vardagliga livet. Du förstår huvuddragen i vardagliga texter. Du kan länka ihop fraser för att på ett berättande sätt beskriva erfarenheter och händelser.

Kurslitteratur
Stepping Stone delkurs 4
Upplaga 4, utgiven 2017
ISBN 9789140695970
OBS att kursen startar med repetition av kap. 7 då gruppen jobbat i boken under förra terminen.

Material ingår inte i kursavgiften. Du förväntas ha köpt boken vid första tillfället. Du hittar boken hos Adlibris.com eller hos The Book Corner på Rosenlundsgatan 3 (vid Feskekôrka). Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Evelyn Turvall. Evelyn kommer från Kanada och är vår huvudledare i engelska. Hon har vigt sitt liv åt att undervisa i sitt modersmål engelska och har arbetat hos SV i många år.

Kurslokalen
Lokalen ligger i Vasastan. Spårvagnshållplats Vasa Viktoriagatan.
En trappa upp utan hiss. Ej handikappanpassad.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post. Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.