Språk

I denna kurs ligger dialogen i centrum varpå du kommer att öva ett vardagligt ordförråd och utveckla ditt tal för att lära dig nyanser i språket. Vi utvecklar muntlig framställning och uttal. Du kommer att få utrymme att berätta om intressen, erfarenheter och kulturella företeelser. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 10 tillfällen.

Förkunskapskrav
För dig som kan kommunicera ledigt och spontant med en infödd samtalspartner. Du kan uttrycka dig klart och detaljerat inom många olika ämnen.

Kurslitteratur
Oxford Bookworms Collection: A Tangled Web (Short Stories) av Christine Lindop
ISBN 9780194228145
OBS att kursen startar på kap. 5 (s. 66) då gruppen jobbat i boken under förra terminen.

Material ingår inte i kursavgiften.
Du hittar boken hos The Book Corner på Rosenlundsgatan 3 (vid Feskekôrka).
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Evelyn Turvall. Evelyn kommer från Kanada. Hon har stor erfarenhet av att undervisa i engelska och har arbetat hos SV i många år.

Kurslokalen
Lokalen ligger i Vasastan. Spårvagnshållplats Vasa Viktoriagatan.
En trappa upp utan hiss. Ej handikappanpassad.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.