Språk

Detta är kursen för dig som snabbt vill damma av och komma igång med din estniska. Kursen kommer att gå igenom estniska från grunden men i ett snabbare tempo i jämförelse med en kurs för nybörjare som aldrig läst innan, därav namnet "falska nybörjare". Du får t.ex. träna på artighetsfraser, presentera dig själv, prata om dina intressen och lära dig att bestämma ett möte. Du får träna på användbara fraser för olika vardagssituationer samt öva på att läsa korta texter. Du får även lära dig hur olika seder och bruk kan skilja mellan Estland och Sverige för att få en djupare förståelse för språket och kulturen. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 10 tillfällen.

Förkunskapskrav
Du har gått motsvarande 1 termin estniska eller för dig som läst för längesen och vill fräscha upp dina kunskaper. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser, samt kommunicera på ett mycket enkelt sätt om din samtalspartner talar långsamt och tydligt. Har du aldrig läst estniska tidigare, kika på kursen "Estniska Nybörjare digitalt".

Kurslitteratur
E nagu Eesti (E som Estland).
OBS att kursen startar med snabb repetition av de 3 första kapitlen i boken för att sedan fortsätta i "vanlig" takt.

Du kan köpa boken via ledaren då hon har direktkontakt med bokförlaget, boken kostar då ca 250 SEK + frakt.
Material ingår inte i kursavgiften.
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Aili Salve Siht. Aili kommer från Estland och har bott i Sverige i många år. Hon är utbildad lärare och har lärt ut estniska på SV Göteborg i många år. Aili är en engagerad ledare som alltid uppskattats av deltagarna.

Kurslokalen
Lokalen ligger i Vasastan. Spårvagnshållplats Vasa Viktoriagatan.
En trappa upp utan hiss. Ej tillgänglighetsanpassat.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post. Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.