Språk

Detta är en kurs för dig som vill fortsätta lära dig estniska från grunden genom att t.ex. träna på artighetsfraser, presentera dig själv, prata om dina intressen och lära dig att bestämma ett möte. Du får träna på användbara fraser för olika vardagssituationer samt öva på att läsa korta texter. Du får även lära dig hur olika seder och bruk kan skilja mellan Estland och Sverige för att få en djupare förståelse för språket och kulturen. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 5 tillfällen.

Förkunskapskrav
Du har gått motsvarande 1 termin nybörjarestniska eller för dig som läst för längesen och vill fräscha upp dina språkkunskaper. Du kan enkla ord och fraser och har viss grammatikkunskap.

Kurslitteratur
E nagu Eesti (E som Estland)
OBS att kursen startar med repetition av kap. 4, då gruppen jobbat med boken under förra terminen.
Du köper boken via ledaren, vid första tillfället, då hon har direktkontakt med bokförlaget (kostar ca 230 SEK). Vänligen lämna kommentar vid anmälan, om du införskaffar boken på egen hand.

Material ingår inte i kursavgiften. Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Aili Salve Siht. Aili kommer från Estland och har bott i Sverige i många år. Hon är utbildad lärare och har lärt ut estniska på SV Göteborg i många år. Aili är en engagerad ledare som alltid uppskattats av deltagarna.

Kurslokalen
Lokalen ligger i Vasastan. Spårvagnshållplats Vasa Viktoriagatan.
En trappa upp utan hiss. Ej handikappanpassad.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post. Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.