Språk

OBS! Denna kurs är digital. Se mer information under kursupplägg.

Detta är en kurs för dig som vill lära dig estniska från grunden genom att t.ex. träna på artighetsfraser, presentera dig själv, prata om dina intressen och lära dig att bestämma ett möte. Du får träna på användbara fraser för olika vardagssituationer samt öva på att läsa korta texter. Du får även lära dig hur olika seder och bruk kan skilja mellan Estland och Sverige för att få en djupare förståelse för språket och kulturen. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.

Kursupplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 10 tillfällen. Online-träffarna sker i webbverktyget Zoom. Länk och instruktioner till Zoom mailas ut i samband med kursstart. Det du behöver för att kunna delta i denna kurs är en dator eller surfplatta (gärna med kamera) och en internetuppkoppling.

Förkunskapskrav
Inga. Denna kurs är för dig som är helt nybörjare. Har du läst estniska tidigare, kika på kursen "Estniska Fortsättning A1+ digitalt". Är du osäker kontakta kontoret.

Kurslitteratur
E nagu Eesti (E som Estland).

Du kan köpa boken via ledaren då hon har direktkontakt med bokförlaget, boken kostar då ca 250 SEK + frakt.
Material ingår inte i kursavgiften.
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Aili Salve Siht. Aili kommer från Estland och har bott i Sverige i många år. Hon är utbildad lärare och har lärt ut estniska på SV Göteborg i många år. Aili är en engagerad ledare som alltid uppskattats av deltagarna.

Kurslokalen
Distans - kurs är online i webverktyget Zoom.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post. Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.