Språk

OBS! Denna kurs är digital. Se mer information under kursupplägg.

För dig som vill fortsätta lära dig finska från grunden. I kursen får du öva på finska inför olika vardagssituationer, presentera dig själv, prata om dina intressen, bestämma ett möte med någon, mm. Vi kommer jobba med konversation, grammatik och ordförråd. Fokus ligger på praktiska övningar men grammatik behövs för att du ska kunna utveckla din finska. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.

Denna kurs är en del av SV Göteborgs satsning att erbjuda Sveriges nationella minoritetsspråk.

Kursupplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 10 tillfällen. Online-träffarna sker i webbverktyget Zoom. Länk och instruktioner till Zoom mailas ut i samband med kursstart. Det du behöver för att kunna delta i denna kurs är en dator eller surfplatta (gärna med kamera) och en internetuppkoppling.

Förkunskapskrav
Du har gått motsvarande 1 termin nybörjarfinska eller för dig som läst för längesen och vill fräscha upp dina kunskaper.

Kurslitteratur
Finska för nybörjare
ISBN: 9789174344998
OBS att kursen startar med repetition av kap. 7, då gruppen under förra terminen kommit en bit in i boken.

Material ingår inte i kursavgiften. Du förväntas ha köpt boken vid första tillfället.
Du hittar boken hos Adlibris.com eller hos Utbildningsstaden.se (The Book Corner).
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Kaarina Wallin. Kaarina har arbetat som journalist i trettiotal år på Sveriges Radio. Efter pensionering har hon vikarierat i diverse ämnen på Sverigefinska Skolan i Stockholm / Tukholman Ruotsinsuomalaisessa Koulussa. Hon har lärarutbildning i finska vid Göteborgs universitet och är även utbildad journalist. Du får gärna följa henne på hennes tvåspråkiga sociala medier (FB, Instagram, Twitter) för att veta, hur hon uttrycker sig i både finska och svenska.

Kurslokalen
Distans - kurs är online i webverktyget Zoom.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post. Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.