Språk

Fokus i kursen ligger på att göra sig förstådd och att förstå och underhålla flytet i franskan! Du övar franska genom att läsa och diskutera, samt övar hörförståelse genom att lyssna på förenklade nyheter från Frankrike eller intervjuer med fransktalande personer. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 10 tillfällen.

Förkunskapskrav
För dig som kan följa huvuddragen i svåra texter. Du kan uttala dig om många olika ämnen, t ex diskutera olika lösningar i en problemsituation.

Kurslitteratur
Meddelas senare, innan kursstart.

Material ingår inte i kursavgiften. Du förväntas ha köpt boken vid första tillfället.
Du hittar boken hos Adlibris.com eller hos Utbildningsstaden.se (The Book Corner).
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Julien Combes. Julien kommer ifrån Lyon och jobbar på Franska Skolan. Han pratar inte men förstår svenska, men förutom franska så går engelska bra.

Kurslokalen
Lokalen ligger i Vasastan. Spårvagnshållplats Vasa Viktoriagatan.
En trappa upp utan hiss. Ej tillgänglighetsanpassat.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post. Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.