Språk

Denna kurs är för dig som vill komma igång och använda dina kunskaper muntligt. Vi varvar konversation med grammatik, för att du ska få självförtroende och vanan att prata. Målet är att du ska aktiveras genom kända ämnen och övningar som väcker diskussion. Det kommer att finnas utrymme för att prata om intressen, erfarenheter och kulturella företeelser. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 10 tillfällen.

Förkunskapskrav
För dig som kan förstå och använda enkla ord och fraser, du förstår huvuddragen i tydligt standardspråk. Du kan kommunicera på ett enkelt sätt om din samtalspartner talar långsamt och tydligt. Du har grundläggande grammatik.

Kurslitteratur
Jean de Florette av Marcel Pagnol - s.k. lättläst
ISBN 9788723904232
OBS att kursen startar på kap. 16, då gruppen jobbat med boken under förra terminen.

Material ingår inte i kursavgiften. Du förväntas ha köpt boken vid första tillfället.
Du hittar boken hos Adlibris.com eller hos Utbildningsstaden.se (The Book Corner).
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Marianne Margér. Marianne är vår huvudlärare i franska. Hon har lång erfarenhet av undervisning. Är svenskfödd med lärarutbildning och högskoleexamen i franska. Hon har jobbat hos oss i många år och är en duktig och omtyckt ledare.

Kurslokalen
Lokalen ligger i Vasastan. Spårvagnshållplats Vasa Viktoriagatan.
En trappa upp utan hiss. Ej tillgänglighetsanpassat.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post. Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.