Språk

För dig som vill lära dig italienska och har större intresse för praktiska fraser och glosor som behövs på semestern, än att lägga för mycket tid på grammatik. Huvudfokus läggs därför på dialog och konversation för att du ska känna dig bekväm att använda italienskan redan från början. Men detta varvas givetvis med grammatik för att du ska förstå språkets uppbyggnad. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 12 tillfällen.

Förkunskapskrav
Du har gått motsvarande 4-5 terminer. För dig som kan förstå och använda enkla ord som rör vardagslivet. Du kan kommunicera på ett enkelt sätt om din samtalspartner pratar långsamt och tydligt, samt har grundläggande grammatik.

Kurslitteratur
Buon Viaggio 2
ISBN 9789157478498
OBS att kursen startar med repetition av kap. 7 då gruppen jobbat i boken under förra terminen.
Du kan köpa boken av SV Gbg via ledaren vid första kurstillfället för 300 SEK som du faktureras för.

Material ingår inte i kursavgiften. Du förväntas ha köpt boken vid första tillfället.
Du hittar boken hos Adlibris.com eller hos The Book Corner på Rosenlundsgatan 3 (vid Feskekôrka).
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Michele Cossellu. Jag tycker om att utforska olika länder och kulturer, och förstå världen utifrån olika synpunkter. Jag strävar för att skapa intresse och dialog mellan människor, och tycker att maten ofta kan hjälpa oss komma överens!

Kurslokalen
Lokalen ligger i Vasastan. Spårvagnshållplats Vasa Viktoriagatan.
En trappa upp utan hiss. Ej handikappanpassad.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.