Språk

I kursen får du öva på italienska inför olika vardagssituationer, presentera dig själv, prata om dina intressen, bestämma ett möte med någon, mm. Vi kommer jobba med konversation, grammatik och ordförråd. Fokus ligger på praktiska övningar men grammatik behövs för att du ska kunna utveckla din italienska. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 12 tillfällen.

Förkunskapskrav
Du har gått motsvarande 2-3 terminer eller studerat för ett tag sen och behöver fräscha upp dina kunskaper. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser. Du kan kommunicera på ett enkelt sätt om din samtalspartner talar långsamt och tydligt.

Kurslitteratur
Buon Viaggio 1
ISBN 9789157477170
OBS att kursen startar med repetition av kap. 11 då gruppen jobbat i boken tidigare termin.

Material ingår inte i kursavgiften. Du förväntas ha köpt boken vid första tillfället.
Du hittar boken hos Adlibris.com eller hos The Book Corner på Rosenlundsgatan 3 (vid Feskekôrka).
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Giulia Giubergia. Giulia är från Torino, Italien, och flyttade till Göteborg för sex år sedan för att ta sin doktorsexamen. Hon har undervisat i italienska i flera länder och har erfarenhet som vuxenpedagog. Hon älskar teater, god mat, konst och litteratur.

Kurslokalen
Redbergsskolan ligger på Örngatan 6 vid Redbergsplatsen.
Lokalen är handikappanpassad. Hiss finns.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.