Språk

I denna kurs ligger dialogen i fokus för att du ska få självförtroende och vanan att prata. Målet är att du ska aktiveras genom kända ämnen och övningar som väcker diskussion. Du kommer att få utrymme att berätta om intressen, erfarenheter och kulturella företeelser. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 12 tillfällen.

Förkunskapskrav
För dig som kan förstå och använda ord som rör vardagslivet. Du kan kommunicera på ett enkelt sätt om din samtalspartner pratar långsamt och tydligt. Du har grundläggande grammatik.

Kurslitteratur
Under första kurstillfället diskuterar ni med ledaren och bestämmer vilken bok ni skall utgå ifrån under kursen. OBS att det blir en s.k. "lättläst på italienska" som finns att köpa på The Book Corner.

Material ingår inte i kursavgiften.
Du hittar boken hos The Book Corner på Rosenlundsgatan 3 (vid Feskekôrka).
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Giulia Giubergia. Giulia är från Torino, Italien, och flyttade till Göteborg för sex år sedan för att ta sin doktorsexamen. Hon har undervisat i italienska i flera länder och har erfarenhet som vuxenpedagog. Hon älskar teater, god mat, konst och litteratur.

Kurslokalen
Lokalen ligger i Vasastan. Spårvagnshållplats Vasa Viktoriagatan.
En trappa upp utan hiss. Ej handikappanpassad.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.