Språk

För dig som vill lära dig italienska och har större intresse för praktiska fraser och glosor som behövs på semestern, än att lägga för mycket tid på grammatik. Huvudfokus läggs därför på konversation och läsning av kortare texter, för att du ska känna dig bekväm att använda italienskan redan från början. Men detta varvas givetvis med grammatik för att du ska förstå språkets uppbyggnad. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 5 tillfällen.

Förkunskapskrav
Du har gått motsvarande 4-5 terminer eller studerat för ett tag sen och behöver fräscha upp dina kunskaper. För dig som kan förstå och använda enkla fraser som rör vardagslivet. Du kan kommunicera på ett enkelt sätt om din samtalspartner pratar långsamt och tydligt, samt har grundläggande grammatik.

Kurslitteratur
Adesso sì 2
ISBN 9789147091683
Vi kommer även att jobba med en s.k. "lättläst på italienska"Scoprire l'Italia... con una caccia al tesoro"
ISBN 9788853002402
OBS att kursen startar med repetition av kap. 2, då gruppen jobbat i boken under förra terminen.

Material ingår inte i kursavgiften. Du förväntas ha köpt boken vid första tillfället. Du hittar boken hos Adlibris.com eller hos The Book Corner på Rosenlundsgatan 3 (vid Feskekôrka). Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Kari Rossi. Kari är svenskfödd men har bott en stor del av sitt liv i Italien. Hon har lång undervisningsvana och universitetsstudier i italienska. Kari har dessutom stor kännedom om italienska kulturen och maten, som hon gärna delar med sig av!

Kurslokalen
Redbergsskolan ligger på Örngatan 6 vid Redbergsplatsen.
Lokalen är tillgänglig för rullstol. Hiss finns.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.