Språk

Obs!
Höstens kurs är begränsad till sju deltagare och startar under förutsättning att det är möjligt med hänsyn till rådande pandemi. Gör en intresseanmälan, start vid tillräckligt många anmälda. Startdatum kan komma att ändras.

I kursen får du öva på italienska inför olika vardagssituationer, presentera dig själv, prata om dina intressen, bestämma ett möte med någon, mm. Vi kommer jobba med konversation, grammatik och ordförråd. Fokus ligger på praktiska övningar men grammatik behövs för att du ska kunna utveckla din italienska. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 5 tillfällen.

Förkunskapskrav
Du har gått motsvarande 4 terminer eller studerat för ett tag sen och behöver fräscha upp dina kunskaper. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser. Du kan kommunicera på ett enkelt sätt om din samtalspartner talar långsamt och tydligt.

Kurslitteratur
Buon viaggio! 2
ISBN 9789157478498
OBS att kursen startar med repetition av kap. 5, då gruppen jobbat i boken under förra terminen.
OBS att du kan köpa boken direkt av SV för 280 SEK som debiteras via faktura. Om du önskar köpa en bok måste du ringa och meddela kontoret så att en bok läggs undan i ditt namn. Du kommer förbi kontoret på Redbergsskolan och hämtar upp boken.

Material ingår inte i kursavgiften. Du förväntas ha köpt boken vid första tillfället.
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Michele Cossellu. Jag tycker om att utforska olika länder och kulturer, och förstå världen utifrån olika synpunkter. Jag strävar för att skapa intresse och dialog mellan människor, och tycker att maten ofta kan hjälpa oss komma överens!

Kurslokalen
Redbergsskolan ligger på Örngatan 6 vid Redbergsplatsen.
Lokalen är handikappanpassad. Hiss finns.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.