Hantverk & konst

Under två dagar arbetar vi kreativt med läder, går igenom teori och har inspirerande genomgångar av olika tekniker och metoder.
Kursledaren Anders delar med sig av sin erfarenhet och du får instruktioner, verktyg och hjälp längs vägen för att utforma ditt eget projekt. Vi går igenom grunderna i sömnad, tillskärning, bearbetning av läder, så som olika sömmar, sammanfogningar, monteringar av söljor m.m. Förutom handsömnad med sadelmakarsöm finns även möjlighet att pröva industrisymaskin.
Du får möjlighet att köpa prisvärt material som passar för att tillverka bälten, väskor, sandaler, ipadfodral, knivfodral och mycket annat. Av miljöskäl använder vi endast vegetabiliskt garvat läder.
Efter avslutad kurs har deltagaren fått kunskaper för att fortsätta med egna projekt i läder.

Nivå
Grundkurs. Inga förkunskaper krävs.

Kurstid
Lördag / söndag 10.00-16.30 (30 min lunchpaus)

Kursmaterial
Det material du behöver köper du på plats. Anders har också med sig nitar, spännen, färg och ytbehandling till mycket förmånliga priser. Det finns även egentillverkade och bra skärsylar som annars är svåra att få tag på. Kan betalas med swish eller kontant.

Kursledare
Anders Martinsson, Anders Leather, läderhantverkare. Anders har lång erfarenhet av läderhantverk. Både när det gäller att tillverka och reparera olika produkter. Han har under de senaste åren föreläst och inspirerat på ett antal mycket omtyckta kurser i läderhantverk. Du kan se mer av Anders arbeten på hans hemsida www.andersleather.com eller följa honom på Instagram under @anders_leather
Foto: Fotograf Alexander Lindblad.

Bra att veta
Kallelse skickas ca fyra veckor före kursstart.