Trädgård, hus och hem

I den här studiecirkeln samlar vi en grupp som vill odla mer – antingen om det är för självhushållning eller på kommersiell nivå. Vi tar avstamp i de metoder Lilla jordbruket använder och reflekterar över hur gruppen själva har gjort tidigare.

Vi sätter händerna i jorden och provar odlingsmetoderna. Vid sidan av det är gruppens egna projekt centrala och är den röda tråden genom arbetet och träffarna.

Studiecirkeln vänder sig till dig som odlat som hobby och vill ta det till nästa nivå. Även du som redan odlar till självhushållning i t.ex. din trädgård eller bedriver en mindre kommersiell verksamhet kommer kunna känna sig hemma. Det viktiga är att du har en erfarenhetsbank och vill stöta och blöta tankar, prova metoder och dela på kunskap.
Studiecirkeln sker i första hand utomhus mitt i odlingen. Odlingsmaterial som jord, brätten och odlingsväv kommer gå att köpa på plats, så att t ex förkultivering vi gör tillsammans kan följa med hem.

Studiecirkeln äger rum utomhus på odlingarna i Bergum, så oömma kläder och en nyfikenhet på hur olika väder påverkar grönsakerna är bra utrustning.

Cirkeln pågår varannan tisdag under 6 tillfällen med start 2 mars.

Nivå
Grundkurs. Inga förkunskaper krävs.

Kurslokal
Lilla jordbruket i Bergum, i dessa tider rekommenderar vi att du cyklar eller tar bil.

Kursledare
Olle Olsson som är grönsaksansvarig på Lilla jordbruket sedan 2016. Uppvuxen på en klassisk ekologisk gård i Jämtland har han gjort resan till småskalig, regenerativ och plöjningsfri odling – som kännetecknar Lilla jordbruket idag.

Bra att veta
Kallelse skickas ca 2-4 veckor innan kursstart. Väljer du Klarnabetalning skickas kallelsen direkt.