Djur, natur & miljö, Trädgård, hus och hem

Välkommen till Lilla jordbruket för en endagskurs i vinterodling. Vi tar del av Olle Olssons metoder för en odling av grönsaker i växthus och under fiberduk på friland sent på hösten och in på vintern. På Lilla jordbruket skördar man färsk sallat, persilja och spenat - och mer - ända in i december och har gjort det i tre säsonger, det är de erfarenheterna vi tar del av under kursen. Tanken med dagen är att du ska få en stabil start för ditt eget vinterodlande.

Vi går igenom metoder för förkultivering, bäddförberedelser och utplantering och pratar om vilka datum som passar för olika grödor. Vi tittar på olika metoder för vinterodling och binder ihop det med dina och de andra kursdeltagarnas förutsättningar. Allt är förankrat i Lilla jordbrukets metoder för grävfri odling, så det behandlas också under kursen.

Kursen riktar sig till dig som odlar, eller är på väg mot att odla, för mer självförsörjning eller till försäljning. Alla är välkomna, men vi kommer ha en lite mer strukturerad ingång än hobbyorienterad köksträdgårdsodling.

Läs mer om Lilla Jordbruket här!

Kursen pågår 11.00-16.00 inklusive 30 minuter för medhavd fika.