Trädgård, hus och hem

Prova på metoder och principer som används hos Lilla jordbruket i Bergum, en småskalig ekologisk grönsaksodling strax utanför Göteborg. För dig som vill börja odla själv hemma i trädgården eller på balkongen, eller för dig som odlat någon säsong innan men vill lära dig mer om grunderna i ekologisk grönsaksodling.

Olle Olsson som är grönsaksodlaren på Lilla jordbruket går igenom grönsaksodlingens grunder och tillsammans gör gruppen de moment som för tillfället är aktuella på odlingen.
Under studiecirkelns gång blir det allt från förkultivering av grönsaksplantor, förbereda odlingsbäddar, gödsla, så och plantera. Vi provar odling i växthus och utomhus.

Vi pratar även om varandras odlingsprojekt, vilka förutsättningar vi har och vad vi vill odla.

Studiecirkeln äger rum utomhus på odlingarna i Bergum, så oömma kläder och en nyfikenhet på hur olika väder påverkar grönsakerna är bra utrustning.

Cirkeln pågår varannan tisdag under 6 tillfällen med start 23 februari.

Nivå
Grundkurs. Inga förkunskaper krävs.

Kurslokal
Lilla jordbruket i Bergum, i dessa tider rekommenderar vi att du cyklar eller tar bil.

Kursledare
Olle Olsson som är grönsaksansvarig på Lilla jordbruket sedan 2016. Uppvuxen på en klassisk ekologisk gård i Jämtland har han gjort resan till småskalig, regenerativ och plöjningsfri odling – som kännetecknar Lilla jordbruket idag.

Bra att veta
Kallelse skickas ca 2-4 veckor innan kursstart. Väljer du Klarnabetalning skickas kallelsen direkt.