Musik, teater

Obs! Ändrade datum
Den andra av fyra fullmatade musiklektioner där vi får följa de stora dragen i den afroamerikanska musikhistorien, som innefattar det mesta från jazz och rhytm & blues till rock och pop.

Efter andra världskriget fick jazzmusiken en starkare konstnärlig profil, men kunde också leva vidare som dansmusik för en bred allmänhet. Efterkrigstidens ungdomar fick ett större konsumtionsutrymme än tidigare generationer och musikindustrin skördade stora framgångar. Gamla genres blandades och nya uppstod. Country & western, blues och inte minst rhythm & blues blev viktiga byggstenar i 1950-talets rock´n´roll, men kan vi med säkerhet fastställa vilken som var den första rocklåten?
Viktiga artister: Fats Domino, Rosetta Sharpe, Hank Williams, Doris Day, Charlie Parker, Elvis Presley, Chuck Berry, Johnny Cash, Little Richard, och många fler.Föreläsare
Kjell Dennersten, musiklärare och pianist, som i många år undervisat i musik-, konst- och idéhistoria på Hvitfeldtska Gymnasiet. Pianist och låtskrivare i Michelle and the Diamonds.

Lokal
Redbergsteatern, Örngatan 6

Bra att veta
Kallelse skickas ca två-fyra veckor före föredraget.
OBS-Anmälan gäller för en person. Är ni flera måste varje person anmälas separat med alla personuppgifter.