Musik, teater

Obs! Ändrade datum
Den tredje av fyra fullmatade musiklektioner där vi får följa de stora dragen i den afroamerikanska musikhistorien, som innefattar det mesta från jazz och rhytm & blues till rock och pop.

Det tidiga 1960-talet präglades av ett stort antal soloartister, varav ett fåtal som t ex Sam Cooke eller Brenda Lee fick ett flertal hits. Förnamnet Bobby var starkt överrepresenterat bland de manliga sångarna, som i allmänhet gav ett "tillrättalagt" intryck i jämförelse med 1950-talets rocksångare. Snart skulle några unga britter blåsa nytt liv i rock´n´roll och snart verkade det inte finnas några begränsningar överhuvudtaget. Den brittiska vågen, som bestod av såväl pop som rhythm & and blues, tog världen med storm. Den amerikanska musikindustrin fick en välbehövlig chock.

Viktiga artister: Beach Boys, Beatles, Shadows, Kinks, Rolling Stones, Tages, Hep Stars, Bob Dylan, Ray Charles, James Brown, Supremes, Aretha Franklin, Jimi Hendrix, Pink Floyd, Janis Joplin och många fler.


Föreläsare
Kjell Dennersten, musiklärare och pianist, som i många år undervisat i musik-, konst- och idéhistoria på Hvitfeldtska Gymnasiet. Pianist och låtskrivare i Michelle and the Diamonds.

Lokal
Redbergsteatern, Örngatan 6

Bra att veta
Kallelse skickas ca två-fyra veckor före föredraget.
OBS-Anmälan gäller för en person. Är ni flera måste varje person anmälas separat med alla personuppgifter.