Musik, teater

Obs! Ändrade datum
Den fjärde av fyra fullmatade musiklektioner med Kjell Dennersten, där vi får följa de stora dragen i den afroamerikanska musikhistorien, som innefattar det mesta från jazz och rhytm & blues till rock och pop.

Vad hände med musiken under 1970- och 80-talen? Vad var populärt när det begav sig och vad fick betydelse på lång sikt? Vi försöker överblicka utvecklingen inom en mängd genres och trender i såväl USA som i England och hemma i Sverige. Den tidiga hårdrocken och utvecklingen mot diverse "metalliska särarter". Den symfoniska rockmusiken med konstnärliga ambitioner och långa låtar som kunde täcka en hel skivsida. Disco, funk, fusion och reggae. Singer/songwriters. Punk och new wave. Syntmusik och MTV-generationens nya preferenser. Svensk progg och annan musik med svensk text.

Viktiga artister: Pink Floyd, David Bowie, Genesis, Joni Mitchell, Carole King, Elton John, Bruce Springsteen, Dire Straits, Sex Pistols, Bob Marley, Michael Jackson, Madonna, Pugh Rogefeldt och många fler.

Föreläsare
Kjell Dennersten, musiklärare och pianist, som i många år undervisat i musik-, konst- och idéhistoria på Hvitfeldtska Gymnasiet. Pianist och låtskrivare i Michelle and the Diamonds.

Lokal
Redbergsteatern, Örngatan 6

Bra att veta
Kallelse skickas ca två-fyra veckor före föredraget.
OBS-Anmälan gäller för en person. Är ni flera måste varje person anmälas separat med alla personuppgifter.