Språk

OBS! Denna kurs är digital. Se mer information under kursupplägg.

För dig som vill fortsätta lära dig europeisk portugisiska från grunden. I kursen får du öva på portugisiska inför olika vardagssituationer, presentera dig själv, prata om dina intressen, bestämma ett möte med någon, mm. Vi kommer jobba med konversation och ordförråd, men detta varvas givetvis med grammatik för att du ska förstå språkets uppbyggnad. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.

Kursupplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 10 tillfällen. Online-träffarna sker i webbverktyget Zoom. Länk och instruktioner till Zoom mailas ut i samband med kursstart. Det du behöver för att kunna delta i denna kurs är en dator eller surfplatta (gärna med kamera) och en internetuppkoppling.

Förkunskapskrav
Du har gått motsvarande 2 terminer portugisiska eller läst språket för ett tag sen och vill fräscha upp dina kunskaper. Du har grundläggande vokabulär och grammatik och kan hålla en långsam enkel konversation.

Kurslitteratur
Aprender Português 1, textbok+övningsbok
ISBN 9789724732121 (OBS ISBN för packet innehållande både textbok och övningsbok).
OBS att kursen startar på kap. 7, då gruppen jobbat med boken under förra terminen.

Material ingår inte i kursavgiften. Du förväntas ha köpt boken vid första tillfället. Du hittar boken hos The Book Corner på Rosenlundsgatan 3 (vid Feskekôrka). Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Rebecca Patricia Stein Sparrhammar. Rebecca är halvbrasilianska, halvsvensk och tycker om att lära ut sitt modersmål på ett enkelt och roligt sätt, utifrån vad deltagarna önskar.

Kurslokalen
Distans - kurs är online i webverktyget Zoom.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.