Språk

OBS! Denna kurs är digital. Se mer information under kursupplägg.

För dig som vill komma igång och våga prata. I kursen får du öva på portugisiska inför olika vardagssituationer, presentera dig själv, prata om dina intressen, bestämma ett möte med någon, mm. Vi kommer jobba med konversation, grammatik och ordförråd. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.

Kursupplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 10 tillfällen. Online-träffarna sker i webbverktyget Zoom. Länk och instruktioner till Zoom mailas ut i samband med kursstart. Det du behöver för att kunna delta i denna kurs är en dator eller surfplatta (gärna med kamera) och en internetuppkoppling.

Förkunskapskrav
Du har gått minst 2 terminer portugisiska eller för dig som läst för längesen och vill fräscha upp dina kunskaper. Du kan enkla ord och fraser och har viss grammatikkunskap.

Kurslitteratur
Kursledaren använder material med utgångspunkt från boken "Português para todos 2 : método de portugês para estrangeiros" (ISBN 8493239410 eller 9788493239411).

Material ingår inte i kursavgiften.
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Claudia Santos Klostermann. Jag är lärare och brinner för utbildning. Jag älskar att vara i kontakt med naturen, vandra, läsa och köket är mitt laboratorium där jag testar nya recept. Jag ser fram emot att använda mina kunskaper för att hjälpa dig att lära dig att prata portugisiska!

Kurslokalen
Distans - kurs är online i webverktyget Zoom.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.