Språk

I denna kurs ligger dialogen i fokus för att du ska få självförtroende och vanan att prata, från början. Glosor och fraser varvas med grammatik. Du lär dig förstå inte bara ord, fraser och grammatik utan även språkliga samband som underlättar för att du ska kunna fortsätta lära dig språket på ett framgångsrikt sätt. Du vill i huvudsak utgå ifrån praktiska övningar men även lära dig hur språket är uppbyggt.

FÖRKUNSKAPSKRAV
Denna kurs är för dig som har grundläggande vokabulär och grammatik och kan hålla en långsam enkel konversation. Du har gått motsvarande en termin i portugisiska eller läst språket för ett tag sen och vill fräscha upp dina kunskaper!

KURSLITTERATUR
Aprender Português 1, textbok+övningsbok
ISBN 9789724732121

Material ingår inte i kursavgiften. Du förväntas ha köpt boken vid första tillfället.
Du hittar boken hos The Book Corner på Rosenlundsgatan 3 (vid Feskekôrka). Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

KURSLEDARE
Rebecca Patricia Stein Sparrhammar. Rebecca är halvbrasilianska, halvsvensk och tycker om att lära ut sitt modersmål på ett enkelt och roligt sätt, utifrån vad deltagarna önskar.

KURSLOKALEN
Redbergsskolan ligger på Örngatan 6 vid Redbergsplatsen.
Lokalen är handikappanpassad. Hiss finns.

BRA ATT VETA
Du får en bekräftelse när du genomfört din anmälan. Sedan skickar vi en kallelse/faktura ca 14 dagar före kursstart.
Kallelsen skickas i separata mail till den e-postadress som du anger. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen istället med vanlig post.
Mycket information skickas även på mobil, därför behöver vi denna också.