Språk


//I denna kurs ligger dialogen i fokus för att du ska få självförtroende och vanan att prata, från början. Du lär dig förstå inte bara ord, fraser och grammatik utan även språkliga samband som underlättar för att du ska kunna fortsätta lära dig språket på ett framgångsrikt sätt. Du vill i huvudsak utgå ifrån praktiska övningar men även lära dig hur språket är uppbyggt. //

Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 10 tillfällen.

Förkunskapskrav
Du har gått motsvarande 4 terminer portugisiska eller läst språket för ett tag sen och vill fräscha upp dina kunskaper. Du har grundläggande vokabulär och grammatik och kan hålla en långsam enkel konversation.

Kurslitteratur
Aprender Português 1, textbok+övningsbok
ISBN 9789724732121
OBS att kursen startar med repetition av kap. 6, då gruppen jobbat med boken under förra terminen.

Material ingår inte i kursavgiften. Du förväntas ha köpt boken vid första tillfället. Du hittar boken hos The Book Corner på Rosenlundsgatan 3 (vid Feskekôrka). Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Rebecca Patricia Stein Sparrhammar. Rebecca är halvbrasilianska, halvsvensk och tycker om att lära ut sitt modersmål på ett enkelt och roligt sätt, utifrån vad deltagarna önskar.

Kurslokal
Redbergsskolan, Örngatan 6. Hållplats Redbergsplatsen.
Lokalen är handikappanpassad. Hiss finns.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post. Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.