Språk

För dig som vill lära dig europeisk portugisiska från grunden. I kursen får du öva på portugisiska inför olika vardagssituationer, presentera dig själv, prata om dina intressen, bestämma ett möte med någon, mm. Vi kommer jobba med konversation och ordförråd, men detta varvas givetvis med grammatik för att du ska förstå språkets uppbyggnad. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 12 tillfällen.

Förkunskapskrav
Inga. Denna kurs är för dig som är helt nybörjare.

Kurslitteratur
Aprender Português 1, textbok+övningsbok
ISBN 9789724732121 (OBS ISBN för packet innehållande både textbok och övningsbok).

Material ingår inte i kursavgiften. Du förväntas ha köpt boken vid första tillfället. Du hittar boken hos The Book Corner på Rosenlundsgatan 3 (vid Feskekôrka). Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Manuela Damasio. Manuela är född och uppvuxen i Lissabon och är utbildad lärare i portugisiska och spanska. Hon älskar språk och kultur och ger sina cirkeldeltagare många spännande inblickar i portugisiskt och spanskt vardagsliv. Manuela är medveten om att språk öppnar många dörrar och tycker att det bästa som finns är att se sina deltagare växa med de nya kunskaperna

Kurslokalen
Lokalen ligger i Vasastan. Spårvagnshållplats Vasa Viktoriagatan.
En trappa upp utan hiss. Ej handikappanpassad.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.