Språk

OBS! Denna kurs är digital. Se mer information under kursupplägg.

För dig som vill lära dig portugisiska från grunden. I kursen får du öva på portugisiska inför olika vardagssituationer, presentera dig själv, prata om dina intressen, bestämma ett möte med någon, mm. Vi kommer jobba med konversation, grammatik och ordförråd. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.

Kursupplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 10 tillfällen. Online-träffarna sker i webbverktyget Zoom. Länk och instruktioner till Zoom mailas ut i samband med kursstart. Det du behöver för att kunna delta i denna kurs är en dator eller surfplatta (gärna med kamera) och en internetuppkoppling.

Förkunskapskrav
Inga. Denna kurs är för dig som är helt nybörjare.

Kurslitteratur
Aprender Português 1, textbok + övningsbok
ISBN 9789724732121

Material ingår inte i kursavgiften. Du förväntas ha köpt boken vid första tillfället.
Du hittar boken hos The Book Corner.
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Lars Skärgren. Förutom att ha arbetat som pedagog är ett av mina intressen att blicka ut över hav och landområden. Det har gjort, att jag förutom universitetsstudier i portugisiska också tillbringar en större del av min tid i Portugal och Brasilien. Just nu, ser jag framemot att tillsammans med dig som deltagare få leda en nybörjarcirkel i portugisiska. Bem-vindo!

Kurslokalen
Distans - kurs är online i webverktyget Zoom.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.