Språk

Detta är kursen för dig som snabbt vill damma av och komma igång med din spanska. Kursen kommer att gå igenom spanska språket från grunden men i ett snabbare tempo i jämförelse med en kurs för nybörjare som aldrig läst innan, därav namnet "falska nybörjare". I kursen får du öva på spanska inför olika vardagssituationer, presentera dig själv, prata om dina intressen, bestämma ett möte med någon, mm. Vi kommer jobba med konversation, grammatik och ordförråd. Fokus ligger på praktiska övningar men grammatik behövs för att du ska kunna utveckla din spanska. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 10 tillfällen.

Förkunskapskrav
Du har läst spanska, kanske för längesen, men känner dig osäker och skulle vilja börja om från början. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser. Även för dig som kan kommunicera på ett mycket enkelt sätt om din samtalspartner talar långsamt och tydligt. Har du aldrig studerat spanska tidigare så titta gärna på kursen "Spanska Nybörjare" eller "Spanska för resväskan Nybörjare".

Kurslitteratur
Caminando 1
ISBN 9789127437142

Material ingår inte i kursavgiften. Du förväntas ha köpt boken vid första tillfället.
Du hittar boken hos The Book Corner på Rosenlundsgatan 3 (vid Feskekôrka).
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Cinthya Becerra. Cinthya kommer från Mexiko och hon har 14 år av erfarenheter som lärare. Hon älskar att undervisa språk och grammatik. Hon är en social person och gillar att träffa nytt människor.

Kurslokalen
Lokalen ligger i Vasastan. Spårvagnshållplats Vasa Viktoriagatan.
En trappa upp utan hiss. Ej handikappanpassad.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.