Språk

Denna kurs är för dig som vill fortsätta bygga på dina grundläggande kunskaper i spanska. I kursen får du öva på spanska inför olika vardagssituationer, presentera dig själv, prata om dina intressen, bestämma ett möte med någon, mm. Vi kommer jobba med konversation, grammatik och ordförråd. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 12 tillfällen.

Förkunskapskrav
Du har gått motsvarande 1 termin nybörjarspanska eller för dig som läst för längesen och vill fräscha upp dina kunskaper. Du kan enkla ord och fraser och har viss grammatikkunskap.

Kurslitteratur
Hola - spanska för resan
ISBN 9789157457905
OBS att kursen startar på kap. 6 då gruppen jobbat med boken under förra terminen.

Material ingår inte i kursavgiften. Du förväntas ha köpt boken vid första tillfället.
Du hittar boken hos Adlibris.com eller hos The Book Corner på Rosenlundsgatan 3 (vid Feskekôrka).
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Manuela Damasio. Manuela är född och uppvuxen i Lissabon och är utbildad lärare i portugisiska och spanska. Hon älskar språk och kultur och ger sina cirkeldeltagare många spännande inblickar i portugisiskt och spanskt vardagsliv. Manuela är medveten om att språk öppnar många dörrar och tycker att det bästa som finns är att se sina deltagare växa med de nya kunskaperna.

Kurslokalen
Lokalen ligger i Vasastan. Spårvagnshållplats Vasa Viktoriagatan.
En trappa upp utan hiss. Ej handikappanpassad.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.