Språk

Individuell undervisning i svenska för dig som behöver exempelvis konversationsträning eller extra finslipning inför en resa eller konferens. Helt enligt dina behov och önskemål. Du och ledaren lägger tillsammans upp studieplanen efter dina önskemål. Startdatum, dag och tid bestäms i samråd med ledaren. Det är alltså löpande kursstart, du kan starta när som helst på året, dock tidigast två veckor efter din anmälan.

En lektion motsvarar 45 minuter och lektionerna sker vanligtvis en gång i veckan men det finns möjlighet till tätare lektioner för en mer intensiv kurs. Efter avslutad kurs finns möjlighet att förlänga med fler lektioner för vidare inlärning.

Lektionerna sker antingen digitalt via plattformen Zoom eller i någon av våra lokaler, antingen på Redbergsskolan eller på Karl Gustavsgatan 15, se mer information under "Kurslokal" längre ner.

Förkunskapskrav
Du behöver inte ha några förkunskaper för att ta enskilda lektioner. Innehållet anpassas utefter dina önskemål och behov. Vid första sammankomsten går du tillsammans med kursledaren igenom vilken nivå du befinner dig på och vilka mål du har med undervisningen. I samråd med kursledaren läggs en passande arbetsplan upp för att du ska lära dig så mycket som möjligt om det du efterfrågar.

Kurslitteratur
Tillsammans kommer du och ledaren gemensamt överens om vilket material som är bäst lämpad för just dig. Kursmaterial ingår inte i kursavgiften.

Kursledare
Alla våra ledare är omsorgsfullt rekryterade för sin kompetens och förmåga

Kurslokal
Vår ena kurslokal ligger på Karl Gustavsgatan 15 i Vasastan, närmsta spårvagnshållplats är Vasa Viktoriagatan. En trappa upp utan hiss, ej handikappanpassad.
Vår andra lokal är Redbergsskolan och ligger på Örngatan 6, närmsta hållplats är Redbergsplatsen. Hiss finns, lokalen är handikappanpassad.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.