Språk

OBS! Denna kurs är digital. Se mer information under kursupplägg.

För dig som vill fortsätta lära dig tyska från grunden. I kursen får du öva på tyska inför olika vardagssituationer, presentera dig själv, prata om dina intressen, bestämma ett möte med någon, mm. Vi kommer jobba med konversation, grammatik och ordförråd. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.

Kursupplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 10 tillfällen. Online-träffarna sker i webbverktyget Zoom. Länk och instruktioner till Zoom mailas ut i samband med kursstart. Det du behöver för att kunna delta i denna kurs är en dator eller surfplatta (gärna med kamera ) och en internetuppkoppling.

Förkunskapskrav
Du har studerat språket motsvarande 2 termin eller för dig som läst för längesen och vill fräscha upp dina kunskaper.

Kurslitteratur
Lieber Deutsch 2
ISBN 9789147121342

Material ingår inte i kursavgiften. Du förväntas ha köpt boken vid första tillfället.
Du hittar boken hos Adlibris.com eller hos Utbildningsstaden.se (The Book Corner).
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Anuscheh Mansouri. Jag har flera års erfarenhet som tyskalärare på högstadiet, inom vuxenutbildning och modersmålsundervisning. Undervisningar är alltid jätteroliga med mig för vi börjar med en plan och plötsligen hamnar vi i ett spännande samtal om något en deltagare frågade om. Mina elever och kursdeltagare brukar tycka att de lär sig så mycket av precis sådana spontana moment. Just nu bor jag I Västernorrland med min dotter och vi ser framemot att flytta tillbaka till Göteborg.

Kurslokalen
Distans - kurs är online i webverktyget Zoom.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.