Språk

I denna kurs ligger dialogen i fokus för att du ska få självförtroende och vana att prata. Kursen utgår från en skönlitterär bok som diskussionsunderlag. Målet är att du ska aktiveras genom kända ämnen och övningar som väcker diskussion. Du kommer att få utrymme att prata om intressen, erfarenheter och kulturella företeelser. Vid behov, och om så önskas, kompletterar vi med grammatiska övningar. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 10 träffar.

Förkunskapskrav
För dig som kan ta till dig "autentiskt talad" tyska, såsom nyheter, kortfilmer och tidningsartiklar. Du kan oförberedd ge dig in i samtal som berör det vardagliga livet. Du kan uttala dig klart och ganska detaljerat om olika ämnen samt har grundläggande grammatik.

Kurslitteratur
Kursen utgår från en skönlitterär bok som diskussionsunderlag. Vilken bok det blir bestäms i samråd med ledaren under första träffen, då du också kan föreslå bok.

Material ingår inte i kursavgiften.
Du hittar boken hos Adlibris.com eller hos Utbildningsstaden.se (The Book Corner).
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Lea Späti. Lea kommer från Schweiz. Efter ett intressant och spännande år som utbytesstudent i Växjö, flyttade hon till Göteborg 2018 för att avsluta sina studier vid Göteborgs universitet i tyska och engelska. Hon har undervisat i tyska och engelska för både barn och vuxna i flera år och ser klassrummet som en plats att växa tillsammans. Lea är entusiastisk och älskar teater samt att läsa, laga mat och cykla.

Kurslokalen
Lokalen ligger i Vasastan. Spårvagnshållplats Vasa Viktoriagatan.
En trappa upp utan hiss. Ej tillgänglighetsanpassat.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.