Språk

I denna kurs ligger dialogen i fokus för att du ska få självförtroende och vana att prata. Målet är att du ska aktiveras genom kända ämnen och övningar som väcker diskussion. Du kommer att få utrymme att prata om intressen, erfarenheter och kulturella företeelser. Vid behov kompletterar vi med grammatiska övningar. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 10 tillfällen.

Förkunskapskrav
För dig som kan ta till dig "autentiskt talad" tyska, såsom nyheter, kortfilmer och tidningsartiklar. Du kan oförberedd ge dig in i samtal som berör det vardagliga livet. Du kan uttala dig klart och detaljerat om olika ämnen samt har grundläggande grammatik. Du har läst motsvarade minst 5 terminer.

Kurslitteratur
Kursen utgår från en skönlitterär bok som diskussionsunderlag. Vilken bok det blir bestäms i samråd med ledaren under första träffen.
"Die Vermessung der Welt" av Daniel Kehlmann ISBN 9783499241000

Material ingår inte i kursavgiften.
Du hittar boken hos Adlibris.com eller hos The Book Corner på Rosenlundsgatan 3 (vid Feskekôrka).
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Jill Lindberg. Jill kommer från norra Tyskland och är utbildad lärare i engelska, tyska och spanska. Hon har under flera år bott i Peru och Indonesien där hon undervisade såväl språk som dykning. För henne är det glädjegivande att följer människorna i den gemensamma inlärningen av ett främmande språk.

Kurslokalen
Lokalen ligger i Vasastan. Spårvagnshållplats Vasa Viktoriagatan.
En trappa upp utan hiss. Ej handikappanpassad.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.