Språk

För dig som vill lära dig grunderna i det tyska språket. Vi utgår från praktiska övningar för att du snabbt ska lära dig enkla ord och fraser. Detta varvas med grammatik för att förstå hur språket är uppbyggt. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 12 tillfällen.

Förkunskapskrav
För dig som kan förstå och använda mycket enkla ord och fraser, samt har grundläggande grammatik. Du har läst motsvarande 1-2 terminer nybörjartyska eller läst språket för ett tag sen och vill fräscha upp dina kunskaper!

Kurslitteratur
Lieber Deutsch 1
ISBN 9789147121298
OBS att kursen börjar på kap. 5 med repetition, då gruppen förra terminen kommit en bit i boken.
OBS att du kan köpa boken vid första kurstillfället av SV genom läraren. Boken debiteras separat och kostar 350 SEK.

Material ingår inte i kursavgiften. Du förväntas ha köpt boken vid första tillfället.
Du hittar boken hos Adlibris.com eller hos The Book Corner på Rosenlundsgatan 3 (vid Feskekôrka).
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Ann-Kathrin Görisch. Anni är född i Sydkorea och växte upp i Tyskland. Till sina lektioner drar hon inspiration från många olika källor och försöker att integrera så mycket omväxling som möjligt, både metoder och tematiskt innehåll.

Kurslokalen
Lokalen ligger i Vasastan. Spårvagnshållplats Vasa Viktoriagatan.
En trappa upp utan hiss. Ej handikappanpassad.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.