Språk

Denna kurs är för dig som vill fortsätta bygga på dina grundläggande kunskaper i tyska. I kursen får du öva på tyska inför olika vardagssituationer, presentera dig själv, prata om dina intressen, bestämma ett möte med någon, mm. Vi kommer jobba med konversation, grammatik och ordförråd. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 10 tillfällen.

Förkunskapskrav
Du har gått motsvarande 1 termin nybörjartyska eller för dig som läst för längesen och vill fräscha upp dina språkkunskaper. Du kan enkla ord och fraser och har viss grammatikkunskap.

Kurslitteratur
Lieber Deutsch 1
ISBN 9789147121298
OBS att kursen med repetition av kap. 4, då gruppen jobbat med boken under förra terminen.
OBS att du kan köpa boken direkt av SV för 350 SEK som debiteras via faktura. Om du önskar köpa en bok måste du ringa och meddela kontoret så att en bok läggs undan i ditt namn. Du kommer förbi kontoret på Redbergsskolan och hämtar upp boken.

Material ingår inte i kursavgiften. Du förväntas ha köpt boken vid första tillfället.
Du hittar boken hos Adlibris.com eller hos The Book Corner på Rosenlundsgatan 3 (vid Feskekôrka).
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Jill Lindberg. Jill kommer från norra Tyskland och är utbildad lärare i engelska, tyska och spanska. Hon har under flera år bott i Peru och Indonesien där hon undervisade såväl språk som dykning. För henne är det glädjegivande att följer människorna i den gemensamma inlärningen av ett främmande språk.

Kurslokalen
Redbergsskolan ligger på Örngatan 6 vid Redbergsplatsen.
Lokalen är handikappanpassad. Hiss finns.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.