Språk

Obs!
Höstens kurs är begränsad till sju deltagare och startar under förutsättning att det är möjligt med hänsyn till rådande pandemi.
Startdatum kan komma att ändras.

För dig som vill fördjupa och bredda dina tyskakunskaper. Vi utgår från praktiska övningar för att du ska få självförtroende och vana att prata. Detta varvas med grammatik för att förstå hur språket är uppbyggt. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle.

Förkunskapskrav
Denna kurs är för dig som har grundläggande vokabulär och grammatik, samt kan hålla en långsam konversation med enkla ordval. Du har gått ca. 4 terminer eller har läst för längesen och vill fräscha upp dina språkkunskaper!

Kurslitteratur
Lieber Deutsch 3
ISBN 9789147117857

Material ingår inte i kursavgiften. Du förväntas ha köpt boken vid första tillfället.
Du hittar boken hos Adlibris.com eller hos The Book Corner.
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Vera Kockler. Vera växte upp i Tyskland och studerade historia, franska och Mellanösternstudier. Hon började lära ut franska och gav kapacitetsbyggande seminarier till unga vuxna. För två år sedan blev hon en Goethe-institut certifierad lärare för tyska som andraspråk. Hon flyttade till Sverige i oktober 2018 och började då som ledare hos SV Gbg.

Kurslokalen
Lokalen ligger i Vasastan. Spårvagnshållplats Vasa Viktoriagatan.
En trappa upp utan hiss. Ej handikappanpassad.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.