Språk

För dig som vill fördjupa och bredda dina tyskakunskaper. Vi utgår från praktiska övningar för att du ska få självförtroende och vana att prata. Detta varvas med grammatik för att förstå hur språket är uppbyggt. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 10 träffar.

Förkunskapskrav
Denna kurs är för dig som har grundläggande vokabulär och grammatik, samt kan hålla en långsam konversation med enkla ordval. Du har gått ca. 4 terminer eller har läst för längesen och vill fräscha upp dina språkkunskaper!

Kurslitteratur
Ledaren tillhandahåller material på samma nivå som Lieber Deutsch 3 och Lieber Deutsch 4. Ni kommer också att använda boken "Den tyska grammatiken" av Ulrike Klingemann, Gunnar Magnusson, Sybille Didon.

Du hittar boken hos Adlibris.com eller hos Utbildningsstaden.se (The Book Corner).
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Lea Späti. Lea kommer från Schweiz. Efter ett intressant och spännande år som utbytesstudent i Växjö, flyttade hon till Göteborg 2018 för att avsluta sina studier vid Göteborgs universitet i tyska och engelska. Hon har undervisat i tyska och engelska för både barn och vuxna i flera år och ser klassrummet som en plats att växa tillsammans. Lea är entusiastisk och älskar teater samt att läsa, laga mat och cykla.

Kurslokalen
Lokalen ligger i Vasastan. Spårvagnshållplats Vasa Viktoriagatan.
En trappa upp utan hiss. Ej tillgänglighetsanpassat.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.