Hur kan vi enkelt laga kreativa, näringsrika, och supergoda rätter, som också är svinnsmarta och miljövänligare? Vilka är de många hälsofördelar som följer med ett ökat intag av råvaror från växtriket, och varför är det så? Hur kan vi ta tillvara på tex blast och skaldelar, och laga inspirerande mat av råvaror som ser ut att ha tappat livsgnistan? Välkommen att delta i denna studiecirkel inom växtbaserad kost och näringslära, svinnsmarta tips i köket, grönsaksglädje, och näringsfylld matinspiration! Cirkeln består av 5 teoretiska träffar, och är på grundnivå. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 5 tillfällen.

Förkunskapskrav
Inga.

Kurslitteratur
Meddelas senare.

Material ingår inte i kursavgiften. Du förväntas ha köpt boken vid första tillfället.
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Filippa Hawén. Växtbaserad matkreatör, diplomerad kostrådgivare och hälsocoach med yrkesbakgrund inom växtbaserat kök och bageri.

Kurslokalen
Redbergsskolan ligger på Örngatan 6 vid Redbergsplatsen.
Lokalen är handikappanpassad. Hiss finns.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.