Tillbaka

Det goda samtalet

”- Vad vill Du?” 

Min vän såg på mig över kaffekoppen samtidigt som hon ställde frågan. En enkel fråga tagen ur sitt sammanhang men i sin kontext blev det en stor skillnad för mig.

Har du också varit med om situationen? Situationen där du vänt och vridit på en fundering/problem och tycker att du har uttömt alla vinklar och aspekter? Men helt plötsligt i ett samtal uppenbarar sig nya vägar. Ett samtal där du har blivit lyssnad på. Där öppna frågor har ställts för att förstå vad du verkligen menar. Ett samtal som skett i trygghet med vetenskapen om att samtalet kommer förvaltas väl. Ett samtal som varit en dialog istället för diskussion, där känslan ofta kan upplevas som att bli lite ansatt.

Att ha sådana samtal är en gåva. Det kan förändra mycket hos en själv. Hos mig landade frågan till slut att jag valde att byta arbete och börja jobba hos Studieförbundet Vuxenskolan. Ett beslut som jag aldrig har ångrat.

Kanske du vill ge någon en gåva i form av ett gott samtal? Vem vet vad det kan leda till?

Petra Rönnestig
Chef SV Gotland

Studieförbundet Vuxenskolan Gotland kommer att under 2019 jobba under temat Det goda samtalet. Mer information om det kommer.