Tillbaka

Inspiratör: Erika Åberg

Erika är kursledare inom bland annat stickning och papper. Och hon är även projektledare för årets Skaparfestival.

Erika, vi är oerhört stolta och glada att ha dig som kursledare hos SV. I år igen ska du hålla det inspirerande Stickretreatet på Stora Karlsö och i sommar har du även satt upp ett Kreativt reatret även det på Stora Karlsö. Varför tror du att de är så populära?
– Och jag är stolt över att vara kursledare hos SV! Om stickretreatet tänker jag att det egentligen inte är så konstigt. Tänk att få komma till den storslagna och unika plats som Stora Karlsö är! Njuta av naturen, landskapet, lugnet och få fokusera på sitt eget skapande under några dagar? Det är faktiskt svårslaget!

Vuxenskolan + folkbildning = sant. Vad är folkbildning för dig Erika?
– Att alla som vill skall kunna få veta mer. Om i princip vad som helst! Att få veta mer, att få odla sitt intresse - ställa frågor och utforska tillsammans med andra. Få känna att man är en del av något - en gemenskap eller ett lokalsamhälle. Det absolut bästa jag vet att se när en deltagare lär sig något nytt, när hen gör ny kunskap till sin och använder den. Jag tänker att det vi behöver i vårt samhälle i dag är demokratiska, öppna mötesplatser där vi får utvecklas, växa och vara nyfikna tillsammans.

Erikas planerade kurser hos oss i år:
Askar, påsar & kort
Girlander & pynt till sommarens kalas
Stickreatret på Stora Karlsö
Kreativt reatret på Stora Karlsö