Tillbaka

Våra inspiratörer:

Hej Astu Stompers!

Vad gör ni i er förening?
Astu Stompers linedance-förening har ca 100 medlemmar som dansar tillsammans. Vi har flera kurser som pågår under terminerna – två i Ethelhem och tre i Visby – med olika nivåer, så oavsett om man är helt ny eller har dansat i flera år så finns det en kurs som passar. Danserna vi lär oss är koreograferade av någon koreograf ute i världen och det betyder att danserna vi lär oss dansas i linedance-föreningar runt om hela jorden. Så när vi åker på dansläger på andra platser och länder så möter vi dansare som kan dansa samma danser.

Men vi inte bara lär oss danser, vi har medlemsdanser, där vi dansar det vi lärt oss. Ibland med teman som går igen i musiken, dekoration och klädsel, ibland med mat och fika och ibland är det bara så enkelt att vi tar fikakorgen med oss och bara dansar i några timmar. Och då kvittar det om man är nybörjare eller dansat i flera år, vi kan dansa olika danser till samma musik. Och musiken vi dansar till är allt från vals, salsa, country, funk, pop, rock, tango – alla typer av stilar och musik.

Vi dansar ju inte bara för oss själva utan vi är ju ute i olika sammanhang där vi visar upp oss och hur kul det är att dansa. Det är både på stan, olika marknader och så sommardansen i Almedalen som blivit en tradition. Alla våra aktiviteter sker i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan.

Vi testar också de olika dansbanorna på Gotland och då bjuder vi in socken-folket att få prova på att dansa linedance. Vi blir också anlitade på olika fester, bröllop, årsmöten, företagsafter-work etc, där vi visar upp linedance men också låter alla få prova på själva. Det är bara när man själv dansar som man inser hur kul det är.

Det här låter roligt, hur gör man för att få vara med?
Dans är inte bara kul, det är hälsosamt också – hjärnan hålls igång, musklerna och skelettet byggs på och konditionen ökar. Det är också socialt och roligt vilket är bra för måendet. Oavsett om man är vältränad eller har sina krämpor så kan man hänga med i dansen. Så vill du komma med och dansa? Håll koll på vår hemsida: www.astustompers.nu. Du är välkommen med!

--------------------------------------------------

Föreningar
SV samverkar med många olika föreningar på Gotland. Varje år brukar vi samverka med runt 240 föreningar/organisationer.

Vi vill att ni i föreningarna ska fortsätta brinna. Att ni ska orka genomföra bra verksamhet och projekt. Fortsätta att utveckla och utmana, förändra och förnya och samtidigt driva den lokala utvecklingen.

Vi erbjuder kompetens, utbildningar och inspirerande material för era behov i föreningen. SV ger ny kraft till Gotlands föreningsliv och dess eldsjälar.