Tillbaka

LEDIGT JOBB - Projektledare Lokal utveckling

Vill du anta vår utmaning och bidra till lokal utveckling på tre orter på Gotland? Jobbet för dig som ser det omöjliga som att ”Det tar bara lite längre tid”!

Bakgrund: Vi är tre olika utvecklingsaktörer i orterna Hemse, Klintehamn och Roma på Gotland som nu söker en projektledare för ett gemensamt uppdrag. Vi har genom ekonomiskt ”återstarts-” stöd från Region Gotland fått möjligheten att arbeta mer med lokal plats-/destinationsutveckling, stärka attraktionskraften för våra samhällen och vi skall arbeta efter modellen bo & leva, verka o besöka. Vi skall förbättra företagsklimatet och samarbetet med Region Gotland.


Uppdrag: Ditt uppdrag kommer att vara att med ovanstående uppdrag som utgångspunkt vara med och utveckla vårt lokala frivilligarbete i dessa områden. Idag arbetar vi enbart med ideella krafter så ditt arbete skall utgå från att de insatser som skall genomföras skall ske med frivilligarbete som grund, men där vi ibland kommer att behöva anlita krafter ur det lokala näringslivet också. Vi tror också att du kommer att arbeta nära regionens utvecklare/strateger och de lokala företag och föreningar som verkar bland annat inom besöksnäringen. Arbetet kommer att ledas av en styrgrupp dit du rapporterar och stämmer av. Du kommer i varje ort att arbeta tillsammans med en aktivitetsgrupp och det är ni tillsammans som tar fram och genomför de aktiviteter som beslutas om.

Uppdraget är helt nytt så du kommer självklart att vara en viktig del i att utforma både ditt arbete och hur vi skall jobba vidare tillsammans efter projekttidens slut. Om du är den vi söker så tror vi att du själv kommer att bestämma din framtid hos oss genom att se nya möjligheter till både verksamhet och ekonomiska möjligheter för fortsatt utveckling.


Vi räknar med att synergieffekterna i att samverka mer lokalt och mellan oss projektägare skall göra oss mer attraktiva och utveckla våra orters möjligheter – med din hjälp.


Vem är du? Vi söker alltså dig som ser möjligheter i svårigheter och som kan göra komplexa utmaningar gripbara och genomförbara i bred samverkan. Vi tror att du är rätt ung och vill utveckla och omvandla dina kunskaper genom mer praktiska insatser. Vi ser gärna att du inte är/har för nära anknytningar till Gotland – vi vill ha friska ögon på det vi gör, lite kritiskt granskande och skapa nya och oprövade idéer. Vi ser att du förmodligen har högskolestudier bakom dig inom områden som t.ex. landsbygdsutveckling, besöksnäring eller liknande. Meriterande är att du tidigare har arbetet med projekt och finansiering. Arbete i/tillsammans med ideella föreningar är också en merit.


Din anställning: Din arbetsgivare kommer att vara Studieförbundet Vuxenskolan på Gotland, där kommer du att verka i en kreativ miljö med arbetskamrater och nätverk över hela ön. Din anställning är av arten ”Tidsbegränsad” med provanställning på 6 månader.

Projekttiden kommer att vara minst två, kanske upp till tre år, med möjlighet till förlängning om medel beviljas. Vi önskar att du är på plats hos oss snarast under hösten/vintern 2022, men det kan anpassas. Sysselsättningsgraden kan också anpassas men vi räknar med ca 75-80 %, arbetet kommer att vara målstyrt.


Körkort och tillgång till bil är en förutsättning om man skall jobba på vår landsbygd.
Lön sätter vi efter överenskommelse med avtal som grund.


Vi är:
Knutpunkt Hemse. Kontakt Allan Båtelsson, allan.batelsson@byggman.se, 0706 84 41 81

Klintetraktens Framtid. Kontakt Göran Wahlqvist, goranwahlqvist@gmail.com, 0706 45 83 07

Roma Intresseförening, Kontakt Anders Larsson, anders@brukshotellt.com, 0706 59 03 36 

I samverkan med: Studieförbundet Vuxenskolan, kontakt Birgitta Nordling, birgitta.nordling@sv.se, 0498-20 50 70 www.sv.se/gotland 


Du är välkommen med dina frågor till oss ovan.


Din ansökan vill vi ha omgående via mail till Birgitta Nordling (enl. ovan).
Vi vill ha ett CV, ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du är den vi skall samverka med framöver. Du skall också ange dina löneanspråk. Gärna även ett par referenser.


Rekryteringen kommer att ske fortlöpande och vi kontaktar dig efterhand vi går igenom ansökningarna.