Bli kursledare

Vi söker dig som brinner för ett speciellt ämne eller område och som inspireras av att leda en grupp och vill förmedla dina kunskaper vidare till andra. 

Att vara kursledare hos oss innebär eget ansvar och det är då nödvändigt att du kan planera och organisera ditt arbete, men du har alltid stöd genom en kontaktperson hos oss. Som person vill vi att du är social, positiv och engagerad. 

Ämnen
Just nu söker vi kursledare inom Akvarell, Aktiekunskap, Odling & Trädgård, Byggnadsvård, Klimat & Miljö. 

Men vi kan också var intresserade av kursledare inom andra områden - kom gärna med en egen kursidé inom det ämne du brinner för!

Dina arbetsuppgifter
Det finns stora möjligheter för dig att själv utforma din kurs när det gäller upplägg och antal träffar. Skulle du vilja hålla en föreläsning om något ämne kan det också vara intressant för oss.

Vi erbjuder dig :

  • Introduktion
  • Pedagogiska utbildningar
  • Ämnesträffar
  • Föreläsningar
  • Stöd kring kursmaterial etc

Pedagogisk utbildning och/eller erfarenhet sedan tidigare är meriterande, men inget krav. Att vara kursledare är utvecklande och stimulerande och går bra att kombinera med ett ordinarie arbete eller studier.

Som ledare är det viktigt att du tänker på att alla deltagare har olika personligheter, bakgrunder och erfarenheter. Din ledarroll går ut på att stödja gruppen i arbetet kring det ämne kursen handlar om och utifrån de erfarenheter och frågor som gruppen bär med sig.

Anställningsvillkor
Hos oss blir du timanställd och då merparten av våra kurser är förlagda till kvällstid är också din arbetstid vanligtvis det, men även dagtid och helger kan förekomma. Du har stor möjlighet att själv påverka dina arbetstider.

Ersättning betalas ut efter avslutad kurs. Vi erbjuder timlön per studietimme á 45 minuter.

Anställningsformen är timanställning enligt överenskommelse. Vi följer cirkelledaravtalet.

Mejla oss ett kort personligt brev med en beskrivning av dig och vad du vill lära ut, så kontaktar ansvarig verksamhetsutvecklare dig. Är det en kreativ kurs du vill hålla så bifoga även foton på arbetsprover.

Mejla till: gotland@sv.se