Hantverk & konst

Vill du veta mer om hållbart mode och fundera kring textilkonsumtion, trender och hur vi vårdar våra plagg, tillsammans med oss.

Välkommen till en rolig, inspirerande och unik kväll i Röda Korsets secondhand butik där du med hjälp av Ann-Charlotte Malm och stylisten Hulda Anderssons råd får tips att hitta just din unika stil! Du kommer få med dig matnyttiga tips om styling, hur vi skapar en hållbar garderob och förhoppningsvis flera nya aha-upplevelser!

Upplägg
Innan träffen, förbered dig lite genom att fundera kring vilka plagg som just du trivs bäst i. Vilka färger, passformer och mönster gillar du? Kanske något klädmärke eller en viss stil som du gillar? Dessa tankar får du gärna skriva ner och ta med till träffen.
På kursen kommer vi att vara själva (efter stängning) i Röda Korsets secondhand-butik och botanisera bland utbudet av plagg som finns i butiken just för dagen. Vi tränar tillsammans på att använda moodboard som verktyg, att hitta "stilens-DNA" och plocka fram snygga looks och outfits. Vi pratar klädvård, textilkonsumtion och hur man kan tänka med färger och mönster. Vi får även ta del av stylistens bästa tips på hur du kan hitta din unika stil på ett hållbart sätt (via länk ). Du kommer få med dig många matnyttiga tips och förhoppningsvis mycket inspiration att aktivera din garderob efter denna kväll.

Förkunskaper
Inga

Bra att veta
Detta är en av två träffar, gå en eller båda, det är valfritt.
Vid andra träffen uppdaterar och pimpar vi de plagg som du nu av någon anledning inte använder i din garderob.
Se mer på kursen Aktivera din garderob-Remake
Kursen är i samverkan mellan Studieförbundet Vuxenskolan och Röda Korset

Ledarna
Ann-Charlotte Malm brinner för redesign och secondhand. Hon har sin syateljé hemma i Västerhejde och driver där sitt sömnadsföretag AC re:Make och Västerhejde sömnadsservice. Hon jobbar även i secondhand-butik och var projektledare för SV's projekt F/ACT Movement här på Gotland. Hon har gått en mängd olika sömnadskurser genom åren och älskar återbruk! Att förlänga livet på prylar och hitta nya användningsområden för det som vi normalt tycker är ”skräp” gör henne lycklig. Detta hoppas hon nu få delge fler och sprida kreativ glädje!

Hulda Andersson har jobbat som stylist i 24 år. Just nu kan vi se henne på Go’kväll i ”Gör om mig”. Hon är arbetar även som personal shopper och hjälper människor att rensa garderoben.

För mer information kontakta oss:
tel 0498-20 50 70 eller gotland@sv.se