Hantverk & konst

Vi uppdaterar och pimpar de plagg som du nu av någon anledning inte använder i din garderob.

Innehåll
Vi kommer att klippa, sy om och arbeta med remake så plaggen förvandlas och får helt nya utseenden.

Förkunskaper
Inga

Upplägg
För att aktivera hela din garderob krävs en genomgång, en garderobsrensning, för att upptäcka vilka plagg som nu inte används. Finns plagg som är trasiga som kan lagas? Finns det plagg som du gillar men inte använder? Inför denna träff gör du en garderobsrensning där du samlar ihop och tar med dig plagg till kursen. Det kommer även finnas möjlighet att även köpa remake-plagg från Röda Korsets secondhandbutik.

Kursen ger dig mycket inspiration och tips. Ann-Charlotte guidar dig vid symaskinen och delar med sig av alla matnyttiga tips som hon samlat på sig under sin sömnadsresa.
Det kommer finnas ett batteri av material, div verktyg och symaskiner så att vi ska kunna leka loss ordentligt. Tillsammans testar vi lite olika tekniker.

Bra att veta
Detta är en av två träffar, gå en eller båda, det är valfritt.
Vid första träffen pratar vi om hållbart mode och funderar kring textilkonsumtion, trender och hur vi vårdar våra plagg. Du kommer få med dig matnyttiga tips om styling och förhoppningsvis flera nya aha-upplevelser!
Se mer på kursen Aktivera din garderob-Hållbart Mode
Kursen är i samverkan mellan Studieförbundet Vuxenskolan och Röda Korset

Ledaren
Ann-Charlotte Malm brinner för redesign och secondhand. Hon har sin syateljé hemma i Västerhejde och driver där sitt sömnadsföretag AC re:Make och Västerhejde sömnadsservice. Hon jobbar även i secondhand-butik och var projektledare för SV's projekt F/ACT Movement här på Gotland. Hon har gått en mängd olika sömnadskurser genom åren och älskar återbruk! Att förlänga livet på prylar och hitta nya användningsområden för det som vi normalt tycker är ”skräp” gör henne lycklig. Detta hoppas hon nu få delge fler och sprida kreativ glädje!

För mer information kontakta oss:
tel 0498-20 50 70 eller gotland@sv.se