Mat & dryck

Finns det ett godare bröd än Gotlandslimpa? På Tjeldervik Gård har vi gjort det gotländska kulturarvet till vår egen vardagskultur. Kom och lär dig baka Gotlandslimpa i en fantastiskt vacker miljö. I priset ingår soppa, fika och en nygräddad limpa.

Innehåll och upplägg:
Startskottet för dagen är att vi tänder eld i den stora vedugnen. Därefter serveras klucku tei (gotländska för förmiddagskaffe och smörgås) samtidigt som du får en kort introduktion till gotlandslimpan och vedugnen.

Vi eldar, knådar den stora degen i trätråget, bakar upp och gräddar bröden. Medan degen jäser, tar vi en skön strandpromenad och senare medan bröden gräddas i ugnen bjuds det på vegetarisk soppa gjord på gårdens egna grönsaker i det mysiga köket.

Bra att veta:
Kursen äger rum i en rofylld miljö på den vackra gården från 1912. Kursen ges av Matilda Svahn som tillsammans med sin familj är den fjärde generationen som lever på Tjeldervik Gård i Boge. Kursen upplevs av många som en avkopplande retreat, en dag då du får fylla på med ny kraft och energi.

Övrigt:
Ta med förkläde, inneskor eller varma sockor, en bakhandduk och yllefilt. I priset ingår kaffe och smörgås, soppa samt en nygräddad limpa.