Hälsa & välbefinnande

Många föräldrar har koll på hur barn lär sig att gå, men få känner till hur barn mellan 0 och 5 år utvecklar sin förmåga att äta och gilla mat. Kom och lyssna till Ann Fernholm, författare av Stora boken om barn och mat.

Hon ger dig en rad tips kring hur du kan stödja ditt barn i ätandet. Hur du förebygger matallergier, hanterar en liten matskeptiker och får maten så näringsrik som ett växande barn behöver.

Det går bra att ta med barn på föreläsningen.

Ann Fernholm har disputerat i biokemi och är vetenskapsjournalist. Hon har arbetat för bland annat SVT:s Vetenskapens värld, Dagens Nyheter, Fokus, Dagens Medicin och Forskning och framsteg. 2010 blev hon utnämnd till årets vetenskapsjournalist. Hennes böcker Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker och Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar har rönt stor uppmärksamhet. År 2014 grundade hon Kostfonden, en ideell organisation som stödjer kostforskning.